preloader
img 0024
ilaçlı petek temizleme

İlaçlı Petek Temizleme Alternatifini Değerlendirin

Evlerinizde ve işyerlerinizde kullandığınız kalorifer sistemlerinde peteklerin düzenli bir şekilde temizlenmesi büyük avantajlar sağlar. Çünkü petek temizleme vasıtasıyla peteklerdeki tıkanıklıklar ve kir faktörleri uzaklaştırılarak, sağlıklı çalışma sağlanır. Genellikle makineli temizleme ve alternatif olarak ilaçlı petek temizleme yöntemi ile uygulanan bu işlem sonrasında hem daha verimli ısınma hem yakıt tasarrufu hem de uzun ömürlü kalorifer sistemi kullanımı elde edilir.

Petek temizleme çok faydalı bir işlem olsa da bu işlem sadece makine yöntemi ile gerçekleştirilmez. Aslında elbette makineli petek temizleme yüksek bir faydaya sahiptir ve çok daha kapsamlı bir şekilde kalorifer tesisatı içerisindeki tüm su ve kir kalıntılarını uzaklaştırmayı sağlar. Hatta uzun yıllar boyunca temizlik yapılmamış bir kalorifer sisteminde peteklerin sorunsuz temizlenmesi için ilk aşamada makineli petek temizleme yapılması büyük bir avantajdır.

Makineli temizliğin düzenli bir şekilde gerçekleştirilmesi avantajlı olsa da ilk noktada akla gelen ayrıntı bu işlemin maliyeti olabilir. Çünkü tarafımızdan önerildiği şekilde petek temizlemenin ortalama 6 ayda bir ya da en azından her yıl 1 defa yapılması büyük fayda sağlar. Fakat her seferinde makineli temizleme için ödenen maliyete katlanmaktan kaçınıyorsanız, size ilaçlı petek temizleme alternatifini sunabiliriz.

İlaçlı Petek Temizleme Nedir?

Petek ve kalorifer tesisatı temizliğinin en pratik yöntemlerinden biri olan ilaçlı petek temizleme arama motorlarında araştırdığınızda dahi bulamayacağınız bir yöntemdir. Petek temizleme için sadece makine ile işlem yapıldığı zannedilir. Fakat ilaçlı temizleme her peteğin üzerine güçlü bir kimyasal uygulanmasıyla gerçekleştirilir. Sadece ilacın çözücü ve temizleyici etkisinden yararlanılarak, bu ilacın kullanımı vasıtasıyla temizliğin gerçekleştirilmesi işlemidir.

İlaçlı Petek Temizleme Avantajları Nelerdir?

İlaçlı petek temizleme vasıtasıyla öncelikle makineli işleme göre çok uygun bir fiyat avantajı elde edilir. Üstelik örneğin, 6 adet petek yer alan bir evde ortalama 1,5-2 saat bir makineli işlem süresi yer alırken, ilaçlı temizleme çok daha hızlı, basit ve pratik bir şekilde tamamlanır. Yani bu işlemin temel avantajlarına bakılırsa;

  • Makineli işleme göre çok daha uygun fiyatlıdır.
  • Çok daha hızlı bir şekilde tamamlanır.
  • İşlem basit bir şekilde gerçekleştirilir ve pratik bir şekilde de temizlik sonucu elde edilir.
  • Evde veya iş yerinde petek temizliği nedeniyle büyük bir kirlilik ya da dağınıklık ile karşılaşılmaz.

Görüldüğü üzere ilaçlı petek temizleme makineli temizlemeye göre daha avantajlıdır. Fakat bu işlemin püf noktası alternatif bir yöntem olmasıdır. Yani ilaçlı temizleme yapılabilmesi için öncelikle tam sağlıklı ve tesisatı bütünlemesine temizleyen bir makinalı petek temizleme işlemi yapılması gerekir. İşte bu noktadan sonra periyodik temizlik için ilaçlı yöntem düzenli şekilde tercih edilebilir.

Profesyonel öneri kapsamında makineli temizliğin 1 defa yapılması sonrasında artık peteklerinizin sürekli bir şekilde temiz kalmasını ve konforlu kullanılmasını istiyorsanız, temizliği periyodik hale getirmeniz gerekir. Bu durumda her seferinde yüksek bir maliyet ve yüksek bir süre zarfında yapılan makineli temizlik yerine her 6 ayda bir periyodik olarak ilaçlı petek temizleme uygulanabilir.

Bu sayede yaşam ve çalışma alanlarınızdaki kalorifer petekleri gayet güçlü bir şekilde temizlenirken, her 6 aylık işlemde de temiz kalmaya devam edecek ve sağlıklı kalorifer kullanımını mümkün hale getirecektir.

İlaçlı Petek Temizleme Ne Kadar?

antajlarda belirtildiği üzere ilaçlı petek temizleme makineli işleme göre en ön noktada fiyatıyla avantaj oluşturmaktadır. Çünkü bu işlemin yapılması için maliyet hesaplaması petek başı olarak gerçekleştirilir. Her petek için yapılan temizleme işleminde 50 TL gibi bir ücret talep edilir. Yani örnek olarak 2+1 boyutlu bir eviniz bulunuyorsa, ortalama 6 adet kalorifer peteği için 300 TL gibi bir ücret karşılığında petek temizliğini güvenli bir şekilde tamamlamanız mümkün olacaktır.

img 0022
Çağrı Merkezi: