preloader
img 008
Kombi Bakımı

Pettem Profesyonel Kombi Bakımı

Evlerde ve işletmelerde bireysel doğalgaz kullanımı ile sıcak su ve ısıtma elde etmek için kullanılan cihazlarda kombi bakımı periyodik şekilde yapılması gereken bir işlemdir. Çünkü kombi, doğalgaz gibi risk oluşturabilecek bir yakıt kaynağı ile çalışır. Bu yakıt kaynağını kullanmak için elektrik kullanır ve sistemini oluşturabilmek için su tesisatından yararlanır. Tüm bu tesisatların çalışması için komplike bir sisteme sahip olan kombi, içerisinde birçok farklı bölüme sahiptir. Bu bölümlerin her biri farklı problemler ortaya çıkarabilir, arızalar görülebilir ve arızaların engellenmesi için kombi bakımı önceden alınabilecek en iyi önlemdir. Üstelik kombi bakımı mutlak bir şekilde profesyoneller tarafından yapılması gereken bir işlemdir.

Kombi bakımı tamamen profesyonel bir yapı ile gerçekleştirilen ve kişilerin evlerinde ve iş yerlerinde standart olarak alması gereken hizmetlerden birisidir. Kombi cihazının ve bağlantılı olduğu tesisat noktalarının kapsamlı bir şekilde incelenmesi ile gerçekleştirilen kombi bakımı sırasında, gerek parça değişimi gerek onarım gerek temizlik gibi birçok farklı işlem sağlanır. Bakım işlemlerinin mutlak bir şekilde yetkili kombi servisi tarafından gerçekleştirilmesi ve hizmet alırken de firmanın kombinin marka ve modeline uygun şekilde uzmanlığa sahip olduğuna dikkat edilmesi gerekir. Çünkü kombi hangi marka ve modelde olursa olsun temel olarak aynı işlemi gerçekleştirir. Fakat içerisinde bulunan eşanjör, filtre, tesisat vanası, üç yollu vana veya ateşleyici gibi birçok farklı parça markaların kendilerine özel bir şekilde ürettikleri parçalardır. Bu nedenle kombi bakımı sırasında örneğin vana değişimi yapılacaksa, kullanılacak vananın kombinin marka ve modeline uygun olarak seçilmiş olması gerekir.

Kombi bakımı için seçilen firma profesyonel yapısıyla marka ve modele uygun eğitimleri almış ve tecrübeyi elde etmiş olmalıdır. Örneğin, kombi bakım servisi olarak hizmet veren firmamız bünyesinde ekiplerimiz farklı bölümlere ayrılarak, kimi zaman yerli kimi zaman yabancı kombi markaları için tecrübeye sahip bir şekilde hizmet verir.

Yerli bir kombi cihazı için kullanılacak parçalar ve tesisat düzeni ile uygulamada gerçekleştirilmesi gereken bakım adımları, yabancı marka bir kombi ile birbirinden farklı olabilir. Ayrıca kombiler farklı çeşitlere sahip olduğu için yani hermetik kombi veya yoğuşmalı kombi gibi çeşitler bulunduğu için kombi bakımı cihazın türüne göre de değişen bir yere sahiptir. Öte yandan kombi bakımı mutlak bir şekilde standart adımlarla gerçekleştirilir ve her bakım hizmetinde mutlaka gerçekleştirilmesi gereken önemli kontroller yer alır.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Isıtma sistemlerinin doğru çalışabilmesi ve sağlıklı sıcak su kullanımı için kombi bakımı periyodik olarak yetkili servis firmaları tarafından yerinde gerçekleştirilir. Çünkü kombi, ısıtma ve sıcak su tesisatının bir parçası olarak doğalgaz projesi sırasında yapıya yerleştirilir ve yerinde sabit bir şekilde kullanılır. Bu nedenle kombi istenilen her an yerinden sökülüp tekrar montaj edilebilen bir cihaz olmadığından kombi bakımı yerinde gerçekleştirilir. Bakım ortalama yılda bir defa ve gereken noktalarda yıl içerisinde birden fazla defa profesyonel bir kombi servisi tarafından yapılır. Servis bakım işlemini gerçekleştirmek için öncelikle talebinize uygun bir şekilde kullandığınız kombinin marka ve modelini öğrenerek, gereken tüm ekip ve ekipmanlar ile adrese ulaşır. Adreste verilecek şekilde kombi bakımı nasıl yapılır konusunda da aslında tümleşik olarak bazı ek bakımlar ve kontroller de paket halinde sunulur.

Kombi bakımı yapılması için cihazın giriş noktasından başlamak üzere iç devreleri, elektrik devreleri, gaz devresi, su tesisatı, kazan, filtreler, elektrik bağlantısı gibi her noktası kontrol edilir. Kombide

  • Hasarlı ve aşınmış parçaların kontrol edilmesi,
  • Gereken parçaların değiştirilmesi,
  • Parçalarda iç temizlik ve genel temizlik yapılması,
  • Kombi basıncının kontrol edilmesi gibi birçok işlem gerçekleştirilir.

Bakım için gelen ekibimiz yanında bulundurduğu malzemeler ile küçük bazı noktalarda arıza bulunması dahi değişimin gerçekleştirir. 

kb img7
kb img6

Çünkü kombi bakımı sırasında bu işlemler standart şekilde yapılarak, işlemin gerçek bir fayda sağlaması ve bakım işleminin kombiyi gerçekten uzun ömürlü ve güvenilir hale getirmesini sağlar. Bunun yanında kombi bakımı sırasında gerçekten arızalanmış ve değiştirilmesi ya da onarılması gereken parçalar da belirlenerek, stok yedek parçalar ile değişim işlemleri ve onarım gerçekleştirilir.

Teknik olarak bakıldığında kombi bakım servisi vereceği hizmetlerde belirli adımlara göre hareket ederek ilerler. Çünkü kombi bakımı sistematik bir şekilde gerçekleştirilerek, eksiksiz olarak tamamlanması gereken bir hizmettir. Firmamız belirli prosedürlere sahip olarak kombi bakımı hizmetleri verir.

Yani kombi bakımı nasıl yapılır sorusu kapsamında, yapılan işlem sayesinde gerçekten faydalı sonuçlar ortaya çıkar. Zira internet üzerinde bulabileceğiniz kulaktan dolma bilgiler veya şahsi olarak yapacağınız denemeler ile kombi bakımı gerçekleştirmek hem doğru olmayacaktır hem de güvenilir olmayacaktır.

Profesyonel bir şekilde özellikle sonbahar mevsimi ile birlikte alınacak petek bakımı ve temizliği gibi işlemlerle desteklenen bir bakım, kombinizin hem sağlıklı çalışmasını hem tasarruf elde etmenizi hem de cihaz ömrünü uzatmanızı sağlar.

Belirli adımlar ile gerçekleştirilen kombi bakımı için sıralı kontroller gerçekleştirilir, kontroller sonucu temizlikler yapılır ve gereken parçaların değişim işlemleri gerçekleştirilir. Kombi içerisinde döküm, metal, plastik veya filtre görevi gerçekleştiren birçok farklı parça yer alır. Bu parçalar genellikle kombi içerisinden geçen su, kombi içerisinde gerçekleşen yanma veya doğalgaz kullanımı nedeniyle kir biriktirmiş veya yıpranmış olabilir.

Genellikle kombi bakımı sırasında bu parçaların fırça veya su vasıtasıyla temizliklerinin gerçekleştirilmesi ve daha sağlıklı çalışacak bir hale getirilmesi gerekir. Çünkü kombi bakımı vasıtasıyla yapılan temizliklerde bu parçaların sorunsuz bir şekilde çalışacak hale getirilmesi ve aynı zamanda da güvenilir bir hale gelmesi sağlanır.

 

Profesyonel kombi tamircisi konumunda bulunan personellerimiz, bu parçaların hepsinde yaptığı çalışmalar ile temizlik, bakım ve onarımları tamamlayarak verilen hizmetin de tamamlanmasını sağlar.

Kombi Bakımı Kaç Yılda Bir Yapılır?

Kombi, bugün evlerimizin temel cihazlarından biri olduğu gibi işletmelerde de kalorifer kullanımı ve sıcak su kullanımı gibi temel işlevleri yerine getirir. Bugün çalışma ve yaşama alanlarında kombi vasıtasıyla petekli kaloriferlerin kullanılması veya zemin ısıtma sistemleri gibi ısıtma sistemlerinin kullanılması mümkündür.

Bu tesisatların sağlıklı çalışmasını sürdürmek için öncelikle periyodik bir şekilde kombi bakımı hizmetleri alınmalıdır. Bununla birlikte özellikle kaloriferli yapılarda petek bakımı da çok önemli bir ek hizmet olarak talep edilebilir. Hem kombi için hem de petek için gerçekleştirilen kombi bakımı işlemleri, özellikle tesisatın kirlerden ve yabancı faktörlerden arınmış bir şekilde tertemiz çalışmasını sağlar.

Periyodik bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken kombi bakımı için profesyoneller tarafından önerildiği üzere yılda en az 1 defa hizmet alınması doğrudur. Periyodik doğalgaz ve kombi bakımı kapsamlı bir şekilde gerçekleştirildiğinde, sistem içerisinde arızalı, sorunlu veya problem oluşturacak hiçbir parça kalmadan kullanıma devam edilebilir. Zira yüksek performanslı ve ekonomik bir şekilde çalışarak sağlıklı çalışma elde etmesi gereken her kombi için bakım en önemli işlemlerden birisidir.

Kombilerde genellikle sadece bakım işlemlerinin yapılması ile önceden belirlenebilecek arızalar yer alır. Aslında bazen sadece kombi temizleme işleminin yapılması açısından dahi yıl içerisinde birden fazla bakım hizmeti talep edilmesi mümkündür. Çünkü bu dönemlerde kombi arıza servisi gerçekleştirdiği bakım sırasında çok büyük bir arızayı çok önceden belirleyerek de engelleyebilir.

Kombi cihazlarında çok sık karşılaşılan arızalara bakıldığında da birçok farklı problemden bahsetmek mümkündür. Örneğin; kısa kısa ifade etmek gerekirse, kombi bakımı sırasında karşılaşılan problemler arasında;

kb img5
kb img4

 

  • Kombinin yanlış kurulmuş olması nedeniyle tesisat kaçakları ile karşılaşılması, tesisatta eksiklik bulunması veya bu gibi bir problem nedeniyle kombinin çalışırken ses çıkarması gibi arızalar görülür.
  • Kombi tesisatında su basıncının minimum değerleri yer alır. Aslında her kombi bakımı sırasında cihaz su basıncı kontrol edilir ve ortalama 1,5 bar gibi bir değer belirlenir. Siz her ne kadar fark etmeseniz dahi tesisat içerisinden ortalama bir fincan su eksildiğinde bile tesisat yeterli su basıncını sağlayamaz. Kontrolsüz ve eksik su basıncı kombinin sağlıksız çalışmasına neden olur.
  • Gaz bağlantısı olmadan kombi kullanımı en çok karşılaşılan problemlerden ve hatalardan birisidir. Bu durum genellikle bir kullanıcı hatası olmak ile birlikte yapılan bu hata sonrasında mutlaka kombi bakımı alınarak kombinin tüm problemlere karşı kontrol edilmesi gerekir. Gaz bağlantısı olmadan kombi açık tutulduğunda, cihaz arıza kodlarını göstererek çalışmayı durdurabilir.
  • Çok soğuk iklimlerde ve kentlerde özellikle don tehlikeleri sırasında kombinin korunması ve doğru ayarlar ile kullanılması gerekir. Özellikle kışın 0 derecenin altında hava koşullarının yaşandığı kentlerde kombinin açık alana montaj edilmesi yani balkon gibi noktalarda kullanılması donma tehlikesi oluşturabilir.
  • Bacalı kombilerde kombi bakımı yapılırken mutlaka baca kontrolünün yapılması da sağlanır. Çünkü sıklıkla görülen bir arıza olarak hermetik yani bacalı kombilerde oksijen dışarıdan alınarak yanma gerçekleştirilir ve sonrasında yanma gazı dışarıya salınır. Baca içerisinde alınan hava ve bacadan çıkan duman gittikçe bacanın kirlenmesini ve kombinin tozlanmasını ortaya çıkarır.
  • Tesisat suyunda görülen kireç, artıklar ve sirkülasyon nedeniyle ortaya çıkan kirlilik de kombi ve kalorifer tesisatında problemler gösterebilir. Bu nedenle de kombi bakımı gerekirse periyodik gerekirse yılda birden fazla defa talep edilebilir. Ayrıca bununla birlikte petek bakımı alınması sayesinde de kalorifer tesisatının sorunsuz bir şekilde çalışması sağlanabilir.

Aslında temel olarak kombi bakımı kaç yılda bir yapılır sorusu için en az periyodik bakımın yılda 1 defa yapılması gerekliliğinden bahsedilebilir. Yılda en az 1 defa yapılan periyodik bakım kombinin özellikle sonbahar mevsiminde kontrol edilmesiyle kışa hazır hale getirilmesini sağlar. Periyodik şekilde yıllık gerçekleştirilen kombi bakımı aktif kullanılan kombilerin en temel ihtiyaçlarından birisidir. Bazı kullanıcılar kombi bakımı hizmetlerini aksatmaları nedeniyle 2 veya 3 yılda bir bakım hizmeti almaktadır. Özellikle kombinin çalışmaya devam etmesi, ses çıkarmaması ve basıncının sıklıkla düşmemesi yanıltıcı bir durum olabilir. Ancak uzun süre sonrasında yapılan bir kombi bakımı kombinin hiç fark etmeden arızalar ortaya çıkardığını hatta bazı büyük arızaların neredeyse ortaya çıkacak durumda olduğunu gösterir.

Kombi bakımı sadece kış mevsiminde ısıtma için kombinin kullanımı nedeniyle yaptırılması gereken bir işlem olarak da görülmemelidir. Yani kombi bakımı kaç yılda bir yapılır sorusu için özellikle 12 ay boyunca sıcak su için kombi kullanmaya devam eden kullanıcılar açısından da birden fazla alınması gereken bir işlemdir. Örneğin, kalorifer tesisatı kullanımı için kış mevsiminden önce yapılan kombi temizleme işlemleri ardından kışın tamamlanmasıyla sıcak su için kullanıma devam edilmesinden dolayı yeniden bir bakım hizmeti talep edilebilir. Bu noktada periyodik hizmetleri almanız için standart bir şekilde kombi bakım servisi olarak firmamızı güvenilir listenize kaydedebilir ve her servis ihtiyacında kolaylıkla ulaşarak çözüm elde edebilirsiniz.

Kombi Bakımında Hangi İşlemler Yapılır?

Kombi bakımı tamamen profesyonellerin gerçekleştirebileceği sistematik bir işlemdir. Çünkü bilgisiz ve tecrübesiz bir şekilde gerçekleştirilmeye çalışılan kombi arıza servisi hizmetleri, kombinin tamamen kullanılmaz bir hale gelmesine veya daha yüksek masraflı arızalar ile karşılaşılmasına neden olur. Bu anlamda kombi bakımı profesyonel firmaların profesyonel ekip ve ekipmanlar ile gerçekleştirdiği bir işlemdir. Eğer kombi bakımında hangi işlemler yapılır sorusu merak edilirse, sistematik hizmet için birçok sıralı işlemden bahsetmekten mümkündür. Sistematik bir bakım için mekanik, elektronik ve gaz tesisatı ile çalışan kombide periyodik bakım işlemleri uzman kombi tamircisi firmamız ekipleri tarafından gerçekleştirilir. Bu hizmetin verilebilmesi için belirli adımlar takip edilerek kombi bakımı tamamlanır. 

kb img3
kb img2
  • İlk aşamada kombinin ön kapaklarının açılması ile basınç sistemi kontrol edilir ve sağlıklı bir bakım işleminin tamamlanması için kombi kazanında bulunan eski tesisat suyu boşaltılır.
  • Ardından genişleme tankı basıncının ölçümü yapılarak, eğer hava basıncında düşme varsa, pompa vasıtasıyla bu basıncın tekrar doğru seviyeye getirilmesi sağlanır.
  • Kombi bir ısıtma sistemi cihazı olduğu için içerisinde kalorifer filtreleri yer alır. Kalorifer filtrelerinin sökülmesi ile temizliklerinin gerçekleştirilmesi ve gerekirse değişimlerinin yapılması sağlanır. Kalorifer filtresi soğuk suyla yıkanabilir ve temizlendikten sonra yeniden kullanıma devam edilebilir.
  • Ekibimiz kombi bakımı gerçekleştirirken, iç noktalarda yanma haznesi brülörlerini temizleme işlemini de gerçekleştirir. Yanma haznesinin iç kısmında da aynı şekilde fırça ve temizleyici malzemeler ile toz ya da birikmiş kir ve is gibi artıklar temizlenir.
  • Temizlenen brülör ve ateşleme çubukları da yeniden yerleştirildiğinde fan motoru temizliğinin de yapılması ile kombi bakımı devam eder. Fan motorunda özellikle tozlanmanın temizlenmiş olması ve su yardımıyla iç pervanenin yıkanarak yeniden yerine montaj edilmesi sağlanır.
  • Kombi içerisinde birçok farklı parçada oksitlenme veya artık kullanım ömrünü doldurma gibi problemler görülebilir. Profesyonel kombi servisi olarak firmamız bu parçaların hepsini gözden geçirerek, gereken parçanın onarımını ve değişimini gerçekleştirir. Bu işlemde mutlak olarak kombinin marka ve modeline uygun bir şekilde stok yedek parçalar kullanılır.
  • Tüm bakım ve kontrolleri gerçekleştirilen kombinin yeniden sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmesi için 1,5 bar seviyesine gelene kadar su basıncı sağlanır. Aslında bu işlemin tamamlanması sonrasında kombiye yeniden su basma işlemi yapılmadan önce petek bakımı da yapılarak tüm tesisat temizliği sağlanabilir.
  • Kombi bakımı ve petek kontrolleri tamamlandıktan sonra temizlenmiş tesisata yeniden su basma işlemi yapılarak, 1,5 bar basınç elde edilir. Ardından bakımı tamamlanmış olan kombi, test işleminden geçirilerek, yeniden çalıştırılır ve işlem tamamlanır.

Temel olarak kombi bakımında hangi işlemler yapılır sorusu için bahsedilen adımlar tamamlanarak kombinin güvenilir, tasarruflu ve sağlıklı bir hale gelmesi sağlanır. Ancak kombi bakımı için aslında bacalı hermetik kombiler ile yoğuşmalı kombiler açısından farklı bazı noktalara da dikkat edilerek işlem gerçekleştirilir. Çünkü bacalı kombi için yapılan kombi bakımı sırasında baca kontrolleri ve temizliği de sağlanırken, yoğuşmalı kombilerde baca bulunmadan baca gazı tekrar kullanıldığından farklı bir kombi bakımı işlemi yapılır.

Hermetik yani bacalı cihazlarda kombi bakımı için işlem gerçekleştirilirken, bahsedilen adımlar ile birlikte kombinin iç temizliği ve tüm parça bakımları tamamlanır. Ardından baca temizliği yapılabilmesi için yani sistemdeki hava dönüşümünün sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için bacanın iç temizliği gerçekleştirilerek, yeniden yerine monte edilmesi sağlanır. Fakat yoğuşmalı kombiler için kombi bakımı yapılması sırasında bazı ek noktalara da dikkat edilerek bakım işlemi tamamlanır.

Çünkü yoğuşmalı kombiler çalışma prensibi ve teknik açıdan farklı bir yapıya sahip olarak doğalgazın yanması sonrasında su buharı ortaya çıkarır ve bu buhar sisteme geri kazandırılır. Bu sayede kombi daha az doğalgaz sarf ederek daha sağlıklı ısıtma oluştururken, kombi bakımı açısından da bu ayrıntıya uygun bakım yapılır.

Yoğuşmalı kombi için kombi bakımı sırasında yapılan standart kombi kontrolleri dışında

  • Genişleme tankının kontrolünü sağlanması
  • Oda termostatı bağlantısı varsa sıcaklık ayarının gerçekleştirilmesi
  • Termostat kontrolünün yapılması
  • Kombinin soğuk su girişinin kontrol edilmesi
  • Maksimum verim için radyatör temizliğinin kontrol edilmesi
  • Kombi basıncının 1,2-1,5 bar arasında olduğuna dikkat edilmesi gerekir.

Yoğuşmalı kombilerde mutlak bir şekilde kombi sızdırmazlık testi yapılması da gerekirken genel temizlik dışında ek olarak petek bakımı gibi hizmetleri de aksatmamak büyük bir fayda sağlayacaktır.

kb img1
kb img8

Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?

Kombi bakımı sağlıklı bir cihazın uzun ömürlü bir şekilde kullanılması için alacağınız en önemli teknik servis hizmetlerinden birisidir. Aslında kombi bakım servisi tarafından verilen hizmetler standart olarak alınması gereken ihtiyaçlar arasında yer alır ve sadece arıza noktasında değil her zaman talep edilmesi gereken hizmetlerdir. Periyodik şekilde kombi bakımı yapıldığında cihazda daha az enerji kullanılarak ısınma elde edilir. Aynı zamanda kombi bakımı cihazın 365 gün sıcak su kullanımında sağlıklı çalışmasını sürdürür. Profesyonel kombi bakımı evinizde doğalgaz kullanımı nedeniyle karşılaşabileceğiniz risklerin de engellenmesini sağlar.

Kombi bakımı yapılmazsa ne olur konusunda aslında birçok farklı noktadan da bahsetmek mümkündür. Çünkü aksatılan kombi bakımı farklı ve önemli risklerle karşılaşmaya neden olur. Örneğin, düzenli kombi bakımı yaptırılmaz ise kombi performansında düşüş gösterdiği gibi doğalgaz faturalarında da yüksek rakamlar ile karşılaşılır. Çünkü kombi bakımı kullanıcının ekonomik kullanıma devam etmesi için önemlidir. Eğer cihazınız için bakım aksatılır ve birkaç yılda bir yaptırılırsa fabrikasyon devri düşen cihaz daha kısa bir şekilde ömrünü tamamlar. Benzer şekilde kombi bakımı yapılmadığında, parçalar yıpranma ve arızayı çok daha büyük oranda gösterirken, tamir maliyetleri de yükselir.

Kombi bakımı düzenli yapılmadığında özellikle kış mevsiminde ısınma konusunda anlık problemler görülebilir. Beklenmedik şekilde ortaya çıkan arızalar sonrasında kombi tamircisi hizmetleri talep edildiğinde de hem yoğun bir bekleme süresi hem de yüksek maliyetler görülebilir. Özellikle günümüzün ekonomik koşullarında kombi hem çok gerekli hem de yüksek fiyatlı bir cihaz olduğu için kombi bakımı aksatılmaması gereken bir işlemdir. Eğer kombiniz için yaptırdığınız bakım işlemlerini bir takvime dahil ederek düzenli takip ederseniz, periyodik bakımları aksatmadan kombiyi sağlıklı bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Her kombi markası kendi modelleri için pratik kullanıcı bakım sistemlerini ve profesyonel kombi bakımı işlemlerini kullanıcı kılavuzlarında da ifade eder. Bu sayede düzenli bilgilendirme sağlayan bu kılavuzlar takip edilerek doğru zamanlarda kombi bakımı talep edilebilir.

Kombi bakımı kullanıcıya her zaman büyük faydalar sunar. Örneğin, düzenli yapılan bakım periyodik bir şekilde gerçekleştirildiğinde, kış aylarında sıcacık evinizde veya işletmenizde hayatınıza rahatlıkla devam edebilirsiniz. Beklenmedik anlarda karşılaşabileceğiniz problemler nedeniyle kombi bakımı önceden yapıldığında can sıkıcı durumlar yaşamadan ısıtmayı sürdürebilirsiniz. Örneğin, sıcak su kullanımının önemli olduğu işletmelerde kombi bakımı sağlıklı yapıldığında, işletmenin işleyişi açısından da bir sorun ile karşılaşılmaz. Zira kombi bakımı kombinin kullanım ömrü açısından en önemli ayrıntı olduğu için aksatılmaması sayesinde çok uzun yıllar kombiyi aynı verimlilik ile kullanabilirsiniz.

Kombi bakımı yapılması gerektiğinde, mutlaka profesyonel servis firmaları ile çalışmak da gerekir. Firmamız gibi kombi arıza servisi işletmeleri üzerinden güvenilir bir şekilde yılın her döneminde bakım hizmetleri talep edilebilir. Firmamız kombi bakımı için sahip olduğu yetki belgeleri ve tecrübesi sayesinde cihazınızda güvenilir bir müdahale gerçekleştirebilir. Ayrıca firmamız kombi bakımı sırasında yapmış olduğu her işlemde size bilgilendirme sağlayarak, daha net bir şekilde aldığınız hizmeti kontrol edebilmenizi de sağlar. Örneğin, kombi bakımı için öncelikle dış bakımlar, tesisat kontrolü, basınç kontrolü gibi işlemler gerçekleştirildikten sonra gereken iç işlemler yapılır. Zira tüm iç işlemler ve kontroller sonrasında da kombilerde gereken baca, sensör ve termostat kontrolü gibi işlemler ile kombi bakımı tamamlanır.

Kombi bakımı cihazın kullanıldığı bölgeye göre de düzenli bir şekilde talep edilmesi gereken bir işlemdir. Zira bugün Türkiye'nin neredeyse 81 vilayetinde kombi vasıtasıyla kalorifer kullanımı ve sıcak su elde edilmektedir. Ancak bazı kentlerde uzun ve soğuk kış mevsimleri nedeniyle kombi bakımı kış mevsimi sırasında da ara bir kontrol için talep edilebilir. Özellikle 24 saat boyunca ısıtmayı sürdürdüğünüz konutlarda ve çalışma alanlarında kombi bakımı cihazın beklenmedik problemler ortaya çıkarmaması için ara dönemlerde de talep edilebilir. Yeni alınmış bir cihaz ilk dönemlerinde yüksek performans ortaya koyarken, bilindiği üzere belirli bir süre sonrasında bu performansı kaybedebilir. Genellikle kombi bakımı yapılmamış cihazların bu tip performans düşüşleri gösterebileceği de unutulmamalıdır.

kb img9
kb img10

Kombi Bakım Ücreti Ne Kadar?

Kombi bakımı konusunda her ev sahibinin en çok merak ettiği noktalardan birisi ücret olacaktır. Standart adımlar ile gerçekleştirilen kombi bakımı bir paket olarak sunulurken, bu paket içerisinde iç temizlikler, baca kontrolü, basınç kontrolü ve baca kontrolü gibi tüm işlemler yer alır. Bu paket ile birlikte istenilen tüm ev ve işletmelerde petek bakımı hizmetleri de sağlanarak, ekstra bakım ve temizlik gerçekleştirilebilir. Zira kombi bakımı dışında petekler için yapılan bu temizlik de çok ekonomik ve ek bir hizmet olmasına rağmen hem kalorifer kullanımı hem de kombi sağlığı açısından büyük verimlilik oluşturur. Özellikle kombi bakımı ile petek temizliği eş zamanlı yapıldığında, daha düşük doğalgaz kullanımı elde edilebilir.

Profesyonel kombi temizleme hizmetlerimizde kombinin markası ve modeli de göz önünde bulundurulur. Aslında temel olarak verilen kombi bakımı paket hizmetlerinde yapılan işlemler tüm marka ve modellerde aynı olarak kabul edilebilir. Fakat bazı marka ve modellerde ek işlemler yapılması ve ek parçaların kontrol edilmesi noktası da yer alır. Ancak her marka ve modele uygun bir şekilde kombi bakımı hizmeti veren ekiplerimizin güvencesi ve kalitesi her zaman aynıdır. Bu nedenle firmamız ile iletişime geçerek kombi bakımı talep ettiğinizde, öncelikle marka ve model bilgisi paylaşılarak, alınmak istenilen hizmetin fiyatları konusunda daha net bilgi elde edebilirsiniz. Periyodik bakımlarda ise standart bir şekilde talep edilen hizmet rakamlarımız yer almaktadır.

Firmamız kombi bakım ücreti ne kadar sorusu açısından her yıl periyodik bakım hizmetleri talep eden müşterilerimize net rakamlar ile hizmet sunabilmektedir. Güncel olarak kombi bakımı için talep edilen ücret 250 TL gibi bir rakam olmak ile birlikte bu rakam bahsedilen tüm adımlar çerçevesinde standart bakım paketinin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bu standart rakam ile birlikte kombi bakımı gerçekleştirilirken arızalı parçaların ortaya çıkması durumunda bu parçaların onarımı ve değişimi gibi noktalarda da ek rakamlar talep edilebilir. Ancak kombi bakımı için talep edilen ücret standart olmakla birlikte yılın hangi döneminde olursa olsun veya eviniz ya da işletmenizde kombiniz için kaç defa servis hizmeti talep edilmiş olursa olsun aynı şekilde uygulanır ve ekonomik bir hizmet sağlanır.

Çağrı Merkezi: