Kombi gibi yüksek maliyetli bir cihazın güvenilir ve sorunsuz bir şekilde uzun yıllar kullanılabilmesi için bakımını aksatmamak elbette ki önemlidir. Çünkü bu tarz elektronik, elektrikli ve komplike cihazlarda bakım işlemleri sorunların oluşmasını engellemek, cihazı temiz ve sağlam tutmak için gerçekleştirilir. Üstelik kombi bakımı birçok farklı cihaza göre çok daha teknik bir yapıya sahiptir ve özel bir servis ekibi sayesinde gerçekleştirilir.

Kombi bakımı klasik bir beyaz eşya ya da elektrikli eşya için gerçekleştirilen bakım işlemine göre çok daha kapsamlı bir işlemdir. Çünkü kombi elektrik bağlantısı ile çalışır, çalışırken doğalgazı yakıt olarak kullanır ve ana malzemesi tesisata gönderdiği sudur. Bu bütünleşik sistemi çalıştırabilmek için içerisinde elektronik devreler ve akıllı bir yapı yer alır. Bacasından ateşleme sistemine kadar birçok noktasında da yanlış işlemler ya da arızalar büyük riskler ortaya çıkarabilir.

Görüldüğü üzere kombi önemli ve karmaşık bir yapıya sahip olduğu için kombi bakımının da diğer birçok farklı bakım hizmetine göre daha profesyonel ve özel olması gerekir. Firmamız gibi profesyonel servis firmaları kombi bakımı gerçekleştirmek için öncelikle kombilerin marka, model ve çeşidine göre teknik servis ekipleri kurar. Bu teknik servis ekipleri içerisinde profesyonel teknisyenler ve sürekli bir şekilde sektördeki gelişmeleri takip eden eğitimli personeller yer alır.

Profesyonel Kombi Bakımı Nedir?

Türü markası ve modeli her ne olursa olsun yaşam ve çalışma alanlarında kullanılan kombiler için gerçekleştirilen rutin ve her ayrıntıyı inceleyerek sorunsuz bir kullanım imkanı sağlayan işlem profesyonel kombi bakımı olarak adlandırılır. Bu hizmet büyük bir gerekliliğe sahiptir. Çünkü gelişigüzel ve amatör bir şekilde yapılan kombi bakımları kombinizin arıza ortaya çıkarmasına dahi neden olabilir. Üstelik tecrübesiz ve eğitimsiz bir servis ekibi kombinin birçok noktasında farklı sorunlar ortaya çıkarabilir.

Profesyonel kombi bakımı belirli teknik adımları takip ederek kombideki tüm temizlik ve düzenlemelerin sağlanmasını, kontrollerin eksiksiz bir şekilde gerçekleştirilmesini ve kombinin son aşamada test edilerek yeniden kapatılmasını ifade eder. Bu nedenle eksiksiz bir şekilde yapılan bu kontrol kombinin sağlıklı, uzun ömürlü ve güvenilir olması için mutlak bir gereklilik oluşturur.

Kombi Bakımı Hizmetleri Neleri Kapsar?

Kombi bakımı temel bir hizmet olmak ile birlikte kapsamında belirli adımları bulundurarak kombinin dış temizliği, dış bakımı, iç temizliği, iç bakımı ve tüm parça kontrollerinin gerçekleştirilmesini içermektedir. Örneğin tam bir liste ile birlikte kombi bakımı sırasında;

  • Cihaz içerisindeki suyun boşaltılması ile kirli suyun uzaklaştırılması ve temizlik yapılması sağlanır.
  • Cihaz genleşme tankı hava miktarının ölçümü ile 0,75 milibar gibi optimum basınç miktarı elde edilir.
  • Kombide yanma odasının sökülmesi ile birlikte temizliği gerçekleştirilir ve ardından brülör sökülerek gözenekleri temizlenir.
  • Cihaz fan kontrolü, temizliği ve testleri gerçekleştirilir.
  • Cihazın kalorifer tesisatına bağlanmış olan dönüş filtresinde temizlik gerçekleştirilir ve gerekirse değişimi yapılır.
  • Kombinin iç ve dış yapısında ortaya çıkan tüm toz ve kirler temizlenir.
  • Sökümü gerçekleştirilen kombide tüm parçalar yeniden yerleştirilerek, su doldurma işlemi tekrar sağlanır.
  • Kombide gaz kontrolleri ve sızdırmazlık testi yapılır.
  • Tekrardan kapatılan kombide kullanıcı ile birlikte test işlemi sağlanarak, sorunsuz bir kombi bakım tutanağı ile birlikte teslim edilir.

Profesyonel Kombi Bakımı Kim Tarafından Ne Zaman Yapılır?

Kapsamlı bir kombi bakımının periyodik olarak mutlaka yılda en az bir defa uzman bir servis üzerinde yaptırılması gerekir. Firmamızın sunduğu profesyonel kombi bakımı sadece genel bir temizlik değil kombide oluşabilecek tüm arızaların önceden incelenmesi, var olan sorunların giderilmesi ve kombide kapsamlı bir müdahale yapılmasını ifade eder. Bu nedenle profesyonel bakım marka, model ve kombi çeşidine göre uzman servis ekipleri tarafından gerçekleştirilir.

Profesyonel Kombi Bakımı Yapılmadığından Ne Olur?

Uzun yıllar boyunca üzerinde durulmadığında ve profesyonel kombi bakımı yapılmadığında kombi giderek yıpranacaktır ve çalışma ömrü kısalmaya başlayacaktır. Bu yıpranma ve eskime yanında oluşan kirlenme birçok parçada arızalara ve tıkanmalara neden olacaktır. Üretim aşamasında ilk etapta sunduğu yüksek verim giderek kaybolurken, ekonomik açıdan da bütçenizde zarar oluşturabilir. Çünkü daha fazla doğalgaz sarfiyatı, daha yüksek elektrik faturaları, ani arızalar ve yeterli ısıtmama gibi birçok problem görülebilecektir.