Firmamız uzmanlarının yıllar boyunca vermiş olduğu hizmetlerde yapmış oldukları incelemeler ve elde ettikleri çıkarımlar boyunca kombi gibi komplike cihazların düzenli bakıma tabi tutulması gerektiği anlaşılmıştır. Çünkü evdeki diğer tüm beyaz eşya ve elektrikli eşyalara göre daha hassas bir yapısı bulunan kombilerin bakım sayesinde güvenilir ve verimli bir şekilde çalışabildiği ortaya çıkmıştır. Bu nedenle firmamız tarafından da önerildiği üzere yılda en az 1 defa kombi bakımını yaptırmanız büyük fayda sağlayacaktır.

Kombi bakımı sağlıklı ısıtma, tasarruflu doğalgaz kullanımı ve uzun ömürlü bir kombi kullanımı için önemlidir. Bakım yapılan bir kombinin yıllardır bakım yapılmamış bir kombiye göre daha yüksek performansta çalıştığı ve daha düşük bir doğalgaz sarfiyatı ortaya çıkardığı net bir şekilde görülebilir. Özellikle kalorifer kullanımı için kombi ihtiyacı bulunan kış mevsimleri öncesinde profesyonel servis firmamızdan bakım hizmetleri talep edilebilir.

Kombi Bakımında Neler Yapılır?

Tasarruf ortaya çıkaran ve arızaları çok daha önceden engelleyerek kombinin uzun ömürlü olmasını sağlayan bakım işlemleri, belirli adımların takip edilmesi ile tam kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilir. Servis ekiplerimiz taleplerinize uygun bir şekilde adresinizde gerçekleştirdiği bakım hizmetlerinde kombinizin marka ve modeli her ne olursa olsun standart olarak belirli bir sistem ile bu bakımı sağlayacaktır. Bakım yapılırken atılan adımlar sırası ile aşağıdaki gibidir.

  • Kombi bakımı için ilk adımda sıcak su ve kalorifer kullanımında kombinin yanma etkinliği gözden geçirilir. Yani bu işlevleri bakım yapılmamış hali ile ne kadar yerine getirebildiği incelenir.
  • Sonrasında kombide farklı noktalarında su sızdırmazlık testleri yapılır.
  • Dış temizlik ve kontrol tamamlandıktan sonra kombinin iç kısmı açılarak içerisindeki tozun ve kirlerin genel anlamda temizlenmesi sağlanır.
  • Cihaz içerisinde elektrik bağlantı kontrolleri gerçekleştirilir ve bir sorun bulunuyorsa bu sorunlar giderilir.
  • Hermetik ve bacalı kombilerde baca kontrolü, fan kontrolü ve temizliği gerçekleştirilirken, yoğuşmalı kombilerde ise baca dönüş hattı kontrolleri de sağlanır.
  • Detaylı iç temizliğe geçilmeden önce kombi içerisinde bulunan suyun boşaltılması ve ardından genleşme tankı ölçümleri ve basınç ölçümleri yapılır.
  • Yanma bölümlerinde brülör temizliği yapılır.
  • Sonrasında yanma haznesi temizliği gerçekleştirilir. ,
  • Ardından ateşleme iyonizasyon elektrodu gibi noktalarda temizlikler sağlanır.
  • Cihazın üç yollu vana gibi parçalarının temizlikleri yapılır.
  • Fan temizliğinin yapılması ve eşanjör temizlikleri gibi tüm işlemler gerçekleştirilir.
  • Gaz kontrolleri sağlanır
  • Olası, bulunan veya riskli arızalar tespit edilerek bakım tutanağını işlenir ve kullanıcı onayı ile ek ücretler ödenmesi durumunda bu arızalar giderilebilir.
  • Kombinin alt kısmındaki kalorifer filtresinin sökülerek temizliğinin yapılması sağlanır.
  • Sonrasında cihaza yeniden su eklenerek, cihazda 1,5 bar basınç seviyesinin elde edilmesi sağlanır.
  • Test amaçlı hem sıcak su hem kalorifer için cihaz tekrar çalıştırılarak sorunsuz bir cihaz elde edildiğinde kombi bakımı tamamlanır.

Kombi Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kombi bakımı yaptırmak istediğinizde servis firmamız gibi hizmet aldığımız firmaların tecrübeli teknisyenler vasıtasıyla kullandığınız marka ve modelde yeterince bilgiye ve tüm ekipmanlara sahip olduğuna dikkat etmemiz önemlidir. Firma bakım sırasında yapılacak işlemlerde ve yapılan işlemlerde size bilgi verebilmeli, bakım işlemini bir tutanak vasıtasıyla kayıt altına alarak, eksiksiz şekilde gerçekleştirmelidir. Kombi bakımı tamamlandığında kombide sorunlu kısımlar giderilmiş olmalı veya tarafınıza bildirilmiş olmalıdır.

Bakım Yapılmazsa Ne Olur?

İlk kullanımdan itibaren her yıl içerisinde periyodik olarak en az 1 defa ve gereğinde yılda birden fazla defa kombi bakımının yapılması birçok noktada yüksek önem arz eder. Çünkü kombi bakımı düzenli bir şekilde yapılmadığında, kombinin çalışma ömrü giderek kısalacaktır ve fabrikasyon ayarlarından sapma göstererek giderek daha düşük bir verim ile çalışacaktır. Bu durumda kombi beklenmedik daha büyük arızalar ortaya çıkarabilir ve kombinin kısa sürede değişmesi gibi bir ihtiyaç dahi ortaya çıkabilir.

Kombi bakımının yapılmaması, kullanıcı için büyük bir ekonomik zarar ve yük ortaya çıkarabilir. Çünkü bakım yapılmamış bir kombi ısı ayarlamalarını ve optimizasyonlarını doğru sağlamadığı için daha fazla doğalgaz kullanır ve daha fazla su tüketir. Yüksek faturalar nedeniyle ekonominize zarar veren kombi, aynı zamanda özellikle kalorifer açısından ortamda iyi bir ısıtma sağlayamaz ve verim düşüşüyle sağlığınıza da zarar verebilir. Bilhassa kış mevsiminde konforlu yaşam ve çalışma alanları elde etmenizi engelleyebilir.