Kalorifer Petek Temizleme Evde Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikli olarak kalorifer peteğinin vanasını kapatmalısınız. Petek temizleme işlemine başlamadan önce mutlaka kalorifer peteklerinin kapalı konumda olduğuna dikkat etmelisiniz. Böylelikle suyun ve sıcaklığın akımını kesmiş olacaksınız. Ayrıca çalışır durumda olan kalorifer petekleri tozları içine daha fazla çeker. Bu durumdan kalorifer peteklerinin vanalarını kapatarak kurtulmuş olacaksınız. Kalorifer peteklerinin temizlenmesi işlemini kış mevsiminden ziyade yaz mevsiminde yapmanız daha sağlıklı olmaktadır.
  2. Kalorifer peteğinin ızgara şeklinde olan kapağını çıkarın. Peteğin içerisinin temizliği nasıl olacak diye düşünüyorsanız öncelikle kalorifer peteğinin ızgara gibi olan kapağını çıkarmalısınız. Kalorifer peteklerinin birbirinden farklı çeşitleri olduğu için kapak kilit sistemine dikkat etmeniz gereklidir. Bu sebeple kapakların nasıl takılıp çıkarıldığını bilmenizde fayda vardır.
  3. Evde kalorifer temizleme işlemi yapılacağından dolayı mutlaka temizliğini yapacağınız kalorifer peteğinin altına bir örtü sermeniz gerekmektedir. Bu petek temizleme işlemi detaylı bir temizleme gerektirdiğinden örtü sermeniz halılara ya da parkenize toz ve kirlerin dökülme riskini ortadan kaldırır. Bu yüzden herhangi bir örtünüzü ya da havlunuzu sermelisiniz.
  4. Kalorifer peteklerinin aralarında bulunan tozları nasıl temizleyeceğim diye düşünüyorsanız elektrikli süpürgeler en iyi şekilde tozları içine çeker. Bu nedenle elektrikli süpürgeyle kalorifer peteklerinin arasında bulunan tozları iyice temizlenebilir. Elektrikli süpürge yardımı ile peteğin içini ve arka kısmını iyice süpürün ve arkasından ıslatılmış ve suyu sıkılmış bir bez yardımı ile iyice temizleyin. Peteğin arka tarafını temizlemek için ise nemli bez parçasını bir sopaya sarın ve bu şekilde kalorifer peteğinin arka tarafını da temizleyin. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra sıra kalorifer peteğinin ön kısmına geliyor. Peteğin ön kısmını isterseniz bir sabunlu su ve temiz bir bez yardımı ile iyice temizleyin ardından kuru ve temiz bir bez ile de iyice kurulayın. Bu sayede kalorifer peteklerinin paslanmasının önüne geçmiş olursunuz.
  5. Kalorifer peteğinin temizleme işleminin bitmesinden sonra çıkarmış olduğunuz kapakları

tekrardan yerine taktıktan sonra temizleme işlemini bitirmiş oluyorsunuz. Kalorifer peteğinin altına sermiş olduğunuz örtüyü kaldırmayı unutmayın.

Kalorifer Peteğiniz Paslandıysa Eğer Nasıl Temizlenir ?

  • İlk adım olarak kombiyi kapatmalısınız. Evinizdeki balkon ya da banyonuzda bulunan vanalar suyun boşaltılmasını sağlar. Bu vanaların içerisine su doldurmalısınız.
  • Doldurma işlemini bitmesinin ardından, kombi giriş vanası olarak bilinen 2 adet filtre bulunmaktadır. Bu vanalar anahtar yardımı ile açılmalıdır.
  • Arkasından kombinin içerisinde bulunan süzgeçleri de çıkarmalısınız. Bu filtreleri çamaşır suyu ile dolu bir kabın içerisinde bekletmelisiniz.
  • Kalorifer peteklerinin radyatör vanalarının alt ve üstlü olacak şekilde kapatın. Kapattıktan sonra kalorifer peteklerini yerlerinden söküp banyoya doğru götürmelisiniz.
  • Kalorifer peteklerini banyoya taşırken dikkatli olmanız gerekir. Kalorifer peteklerinin içerisini tazyikli su ile iyice temizleyin. Peteğin içerisindeki su tamamen berrak oluncaya kadar bu işleme devam etmelisiniz.
  • Diğer petekler için de aynı işlemleri tekrar etmelisiniz. Ardından petekleri yeniden yerlerine takmalısınız.
  • Temizlenmiş filtreleri de yerine takınca petekleri eski seviyesine kadar suyla tekrar doldurmalısınız. Vanaları kapatıp içerilerindeki havayı almalısınız.
  • Hava alma işlemini petek purjöründen su gelmeye başlayınca durdurabilirsiniz. Bu işlemler yapılırken sırasıyla yapmaya özen gösterin aksi takdirde kalorifer petekleriniz bozulabilir. Pettem Petek Temizleme Servisi olarak tüm bu işlemleri petek temizleme makinası ile daha detaylı ve özenli olarak gerçekleştirerek, peteklerin hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlü olmasını sağlıyoruz.